FAQ:

Veel gestelde vragen aanmelding/ deelname Meedoenarrangement 2024

 

Wat moet ik doen als ik me aan wil melden voor het Meedoenarrangement?

Voor het Meedoen jaar 2024 kunt u zich vanaf 15 januari 2024 aanmelden. Dit doet u door het aanmeldformulier in te vullen via www.doetinchem.nl/meedoenarrangement.

 

Welke inkomensgegevens moet ik aanleveren om mee te kunnen doen?

Bij uw aanmelding voegt u alle bankafschriften van minimaal de laatste twee maanden met daarop zichtbaar alle inkomensgegevens van u en uw evt. partner toe. Heeft u de gevraagde gegevens niet toegevoegd? Dan nemen we uw aanvraag NIET in behandeling. Uw aanvraag stellen we dan buiten behandeling.

Doet u een nieuwe aanvraag met daarbij wel de juiste inkomensgegevens, dan zullen we uw nieuwe aanvraag in behandeling nemen.

Hoe weet ik of ik in aanmerking kom voor het Meedoenarrangement 2024?

U kunt vooraf zelf al beoordelen of u in aanmerking komt voor het Meedoenarrangement 2024. Via de website https://meedoenarrangement.nl/kom-ik-in-aanmerking kunt u in de tabel lezen of uw inkomen binnen de toetsingsnorm valt. Is dit het geval, dan kunt u een aanvraag doen. Bij twijfel kunt u altijd contact opnemen met het Meedoenarrangement 0314 -377 377. Of u mailt naar info@meedoenarrangement.nl

Wanneer is de kostendelersnorm voor mij van toepassing?

Vanaf 2015 geldt de kostendelersnorm. Dit betekent dat als u een woning deelt met 2 of meer volwassenen, uw bijstandsnorm daarop wordt aangepast. Hoe meer personen van 21 jaar of ouder in uw woning, hoe lager de bijstandsnorm.

Zijn mijn overgebleven punten van 2023 nog geldig?

Toegekende punten van het Meedoenarrangement zijn alleen geldig voor het jaar van toekenning. Overgebleven punten van 2023 zijn vervallen per 17 december, en zijn NIET meer geldig in 2024.

In 2023 had ik een toekenning voor het Meedoenarrangement. Moet ik in 2024 een nieuwe aanmelding doen?

Deelname aan het Meedoenarrangement wordt niet altijd automatisch verlengd.

U kunt elk jaar opnieuw een aanvraag doen. Voor 2024 kan dat vanaf 15 januari 2024.

Kan ik een aanvraag doen als ik zelf geen computer heb?

Ook als u zelf geen computer heeft, kunt u een aanvraag doen. Vraag iemand in uw eigen omgeving om u te helpen bij het aanvragen van het Meedoenarrangement.

Ook kunt u voor ondersteuning en hulp terecht bij de vrijwilligers van het Formulieren Café. Voor actuele informatie over dagen en tijden zie:

Buurtplein Inloop – Buurtplein BV

Kan ik hulp krijgen bij de aanvraag als ik ouder dan 65+ ben?

Kunt u het Meedoenarrangement zelf niet aan vragen en bent u 65 jaar of ouder? Dan helpen wij u bij de aanvraag.

Maak een afspraak voor het spreekuur van het Meedoenarrangement. Elke woensdag van 09:00 tot 12:00 en 13:00 tot 15:00 uur zijn wij op het Stadhuis, Raadhuisstraat 2. Neemt u wel al uw bankafschriften (en van uw eventuele partner) van de afgelopen twee maanden mee. En ook uw (eventuele) pensioen gegevens. Natuurlijk ook een geldig legitimatiebewijs. U belt voor een afspraak naar 0314-377 377.

Wat doe ik als ik een automatische toekenning heb ontvangen?

Een beperkte groep deelnemers heeft een automatische toekenning ontvangen voor het Meedoenarrangement 2024. Behoort u tot deze groep?

Dan heeft u op 15 januari 2024 een e-mail ontvangen. Met daarin het verzoek een nieuw wachtwoord aan te maken voor uw account voor 2024.

Dit doet u via de link in de e-mail. Uw wachtwoord voor 2024 moet anders zijn dan uw wachtwoord van 2023. U controleert ook of uw gegevens nog kloppen. Zijn er gegevens veranderd, dan mailt u deze naar info@meedoenarrangement.nl Kijkt u ook altijd even in de ongewenste (spam) e-mail. Soms komen mailtjes van ons daar binnen.

Tot wanneer kan ik me aanmelden voor het Meedoenarrangement in 2024?

Aanmelden voor het Meedoenarrangement 2024 kan tot en met 5 december 2024.

Daarna is aanmelden voor het Meedoenarrangement voor 2024 niet meer mogelijk.

Hoelang duurt het voor mijn aanvraag is verwerkt?

Heeft u de juiste gegevens aangeleverd bij uw aanvraag? Dan zullen we uw aanvraag binnen 14 werkdagen verwerken. Door de grote hoeveelheden aanvragen aan het begin van het jaar is de verwerkingstijd langer.

Hoe weet ik of mijn aanvraag goedgekeurd is?

Als uw aanvraag verwerkt is, krijgt u via het opgegeven mailadres een e-mail. Daarin leest u of uw aanvraag is toegekend of afgewezen. Bij een toekenning ziet u in deze e-mail ook een link waarmee u een wachtwoord aanmaakt. Bij een afwijzing leest u waarom u een afwijzing heeft ontvangen.

Ik heb een toekenning maar geen e-mail ontvangen?

Heeft u na een toekenning geen e-mail gekregen in uw mailbox? Kijk dan ook even bij uw ongewenste (spam) mail. Als ook daar geen e-mail binnen is gekomen, neem dan even contact met het Meedoenarrangement op via (0314) 377 377 of mail naar info@meedoenarrangement.nl.

Hoe gebruik ik mijn account en mijn punten?

Heeft u een wachtwoord gemaakt? Dan logt u met uw opgegeven mailadres en uw wachtwoord in op uw account van het Meedoenarrangement 2024. Uw punten gebruikt u door een bestelling te doen bij de door u gekozen aanbieder(s). Deze bestelling ziet u terug in uw account of in het account van uw gezinsleden.

Wat doe ik om mijn bestelling in te leveren bij een aanbieder?

Van elke bestelling die u doet, ontvangt u een afhaalbewijs in uw account. U print altijd uw afhaalbewijs van deze bestelling uit. Deze levert u in bij de aanbieder van uw keuze. U kunt het afhaalbewijs downloaden via uw account. Het laten zien van een afhaalbewijs op uw telefoon is NIET toegestaan.

Wat doet het Meedoenarrangement met mijn persoonsgegevens?

Het Meedoenarrangement gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Uw gegevens worden alleen gebruikt voor het beheren van uw account. En ook voor het regelen van uw bestellingen via het Meedoenarrangement. Deze worden nooit aan derden doorgegeven zonder uw toestemming.

Graag verwijzen wij u voor meer informatie naar de Privacy Statement van de gemeente Doetinchem http://www.doetinchem.nl/privacystatementgD.

Hoeveel punten krijg ik toegekend voor het Meedoenarrangement 2024?

De puntentoekenning voor 2024 is gelijk aan die van 2023.

  • Leeftijd 0 tot 4 jaar ontvangen 450 punten (€ 225,-)
  • Leeftijd 4 tot 18 jaar ontvangen 900 punten (€ 500,-)
  • Leeftijd vanaf 18 jaar ontvangen 500 punten (€ 250,-)

Voor specifieke informatie leest u de algemene voorwaarden voor deelnemers.

Kan ik punten overboeken naar mijn evt. partner en/of mijn kinderen?

De toegekende punten van het Meedoenarrangement zijn persoonlijk. En deze kunt u niet aan anderen doorgeven. Ook kunt u er geen bestellingen voor anderen mee doen. De punten zijn voor uzelf en kunt u niet overzetten naar uw evt. partner en/of kinderen.

Tot wanneer zijn mijn punten voor 2024 te besteden?

De toegekende punten voor 2024 zijn te besteden tot en met 17 december 2024. Daarna kunt u niet meer beschikken over de overgebleven punten. Uw punten kunnen niet meegenomen worden naar 2025. De accounts sluiten op 18 december 2024.  Wij sturen u géén afhaalbewijzen toe.  Print vóór 17 december 2024 al uw bestellingen uit!

Blijft het aanbod voor het Meedoenarrangement altijd hetzelfde?

Het aanbod van het Meedoenarrangement kan per jaar wisselen. In principe blijft het gelijk, of doet een aanbieder aanpassingen in het aanbod. Er kunnen altijd nieuwe aanbieders bij komen. Ook kan het Meedoenarrangement aangeboden producten wijzigen of verwijderen als deze niet meer voldoen aan de algemene voorwaarden.

Mijn club of vereniging staat niet in het aanbod, kunnen zij ook meedoen?

Doet uw club of vereniging uit Doetinchem nog niet mee? Dan kunt u hen wijzen op het bestaan van het Meedoenarrangement. Zij kunnen zich dan aanmelden als nieuwe aanbieder van het Meedoenarrangement.

Kan ik een bestelling annuleren, of wijzigen?

Heeft u een bestelling gedaan dan kunt u die niet wijzigen. In enkele gevallen kan het Meedoenarrangement een uitzondering maken. Dit altijd met toestemming van de aanbieder waar u de bestelling hebt gedaan. Het verzoek moet per e-mail worden gedaan naar: info@meedoenarrangement.nl Leest u voor meer informatie hierover de algemene voorwaarden. Het niet doorgaan van activiteiten door bijvoorbeeld corona maatregelen, geeft u géén recht op terugboeking van uw punten of het annuleren van uw bestellingen.

Mijn club is aanbieder van het Meedoenarrangement. Zelf heb ik mijn lidmaatschap al betaald, wat doe ik?

Overleg met uw club of zij het bedrag wat u al betaald heeft, kunnen verrekenen met uw punten van 2024. Een aanbieder kan hierover evt. ook contact met het Meedoenarrangement opnemen.

Wel moet de aanbieder voldoen aan de doelstelling van het Meedoenarrangement.

Ik heb al een jaarlidmaatschap afgenomen bij mijn vereniging, hoe werkt dit met mijn punten?

Een jaarlidmaatschap gaat in op de datum dat u het afhaalbewijs aanbiedt bij de aanbieder. Dit kan betekenen dat deze over een jaarwisseling heen gaat. Het is altijd afhankelijk van het moment en de datum van de bestelling. Vraagt u voor duidelijkheid bij de aanbieder na voor welke periode het jaarlidmaatschap voor u van toepassing is.

Gaan mijn bestelde producten van 2023 over naar 2024?

De door u bestelde producten van 2023 blijft u zien in uw account van 2024. Bestelde producten van 2023 kunt u NIET meer inleveren bij de aanbieder. Deze zijn vervallen.

Hoe lang zijn mijn bestellingen van 2024 geldig?

De door u bestelde producten in 2024 kunt u tot en met 31 december 2024 inleveren bij de betreffende aanbieder. Doe uw bestellingen dan pas, als u deze ook echt nodig heeft en gaat besteden. LET OP: diverse aanbieders vragen u op korte termijn uw afhaalbewijs in te leveren na het doen van uw bestelling. Punten van 2024 moeten opgemaakt worden in 2024.

Tot en met wanneer kan ik mijn bestellingen van 2024 uitprinten?

De bestellingen die u in 2024 heeft gedaan moet u bij voorkeur gelijk na de bestelling uitprinten. U kunt uw bestellingen van 2024 tot en met uiterlijk 17 december 2024 uitprinten en inleveren bij de aanbieder. Let goed op de informatie die per aanbieder kan verschillen. Lees de informatie na, om te voorkomen dat uw bestelling verlopen is. Vanaf 18 december 2024 kunt u de bestellingen NIET meer uitprinten.

Aanbieder worden van het Meedoenarrangement, hoe werkt dat?

Wilt u of uw vereniging of club zich aanmelden voor het Meedoenarrangement 2024?  Dan kan dat via www.meedoenarrangement.nl

U kiest voor organisaties en aanmelden. We adviseren u eerst de algemene voorwaarden voor aanbieders en voor deelnemers te lezen. Zodat u weet hoe het Meedoenarrangement werkt. Ook is het belangrijk dat uw aanbod voldoet aan de doelstelling van het Meedoenarrangement. Bij twijfel kunt u altijd mailen naar: info@meedoenarrangement.nl